You, the petitioner
 dsc1890

Red de klassieke boten van Amsterdam

10,159 signatures

Deze petitie is op donderdag 11 mei 2017 aan de wethouder aangeboden.


Als het beleid van de gemeente Amsterdam wordt doorgezet verdwijnen in 2020 vrijwel alle klassieke en historische boten uit de grachten van Amsterdam en worden ze ingeruild voor (nieuwbouw) rondvaartboten van grote rederijen. Kleine ondernemers gaan failliet en de focus komt nóg meer te liggen op massatoerisme. Dit kan niet de bedoeling zijn!

Petition

We

bewoners van Amsterdam, liefhebbers van de Amsterdamse grachten, reders, schippers, (varend) personeel, en alle anderen.

 

establish that:

dat de gemeente Amsterdam besloten heeft dat er vanaf 2020 geen ruimte meer is voor kleine rederijen met klassieke en historische boten die niet gericht zijn op het toerisme. Dit betekent dat het varend erfgoed verdwijnt van de Amsterdamse grachten en vele kleine ondernemers met een gezond bedrijf failliet gaan.

 

and request

de gemeente Amsterdam het beleid te herzien, zodat het varend erfgoed, de karakteristieke en klassieke (salon)boten van Amsterdam behouden blijven en kleine ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten en banen behouden blijven.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2017-05-10 
Answer expected:
2017-05-10 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Verenigde Rederijen Amsterdam 
Organisation:
Verenigde Rederijen Amsterdam 
Website:

History

Signatures

Updates

Fantastische start van de petitie

In een paar uur tijd is https://reddeklassiekeboten.petities.nl meer dan 1.000 keer ondertekend. Wat een fantastische start en dank voor alle steunbetuigingen.

+Read more...

Red de klassieke boten en onderteken en deel de petitie!

2017-04-25